Veel gestelde vragen

Vind uw antwoord

De juiste cv-ketel is afhankelijk van uw woonsituatie en wensen op het gebied van warmwatervoorziening. Het is daarom verstandig om vooraf uw advies in te winnen bij K.B. Service. Omdat wij met meerdere TOP merken samenwerken voorzien wij u graag van een onafhankelijk advies.

Enkele aandachtspunten zijn:

– Wat is de behoefte aan warmwater, heeft u een ligbad of alleen een douche? 

– In welk type huis woont u, een vrijstaand huis, twee-onder-één-kap, appartement, etc?

– Wat voor ketel heeft u op het moment?

– Hoe groot is uw huis?

– Heeft u plannen om in de toekomst te gaan verbouwen of uitbreiden?

– Wat is uw jaarlijks energieverbruik?

– Is er een condenswaterafvoer aanwezig of eenvoudig aan te brengen?

De prijs van een cv-ketel loopt uiteen van ongeveer € 900,- tot € 3000,-, of meer afhankelijk van het type, vermogen en het merk. Daarmee heeft u echter de ketel nog niet in uw huis geinstalleerd. Wij verzorgen dit graag voor u. U bent dan verzekerd van een veilig en zuinig werkend toestel. Op basis van onder andere de huidige installatie kunnen wij u een offerte afgeven voor het installeren van de ketel. Daarbij wordt gekekenen naar de dikte van de huidige buizen, de rookgasafvoer, de aanwezige tappunten, of er vloerverwarming is toegepast en van welke kwaliteit de installatie is. Daarnaast wordt er gekeken naar de plaats van de ketel waar u deze wilt hebben.

Het rendementspercentage wordt gerelateerd aan de hoeveelheid aardgas die omgezet wordt in effectieve warmte. Er is een percentage van het aardgas dat verloren gat bij de verbranding, maar het grootste gedeelte komt ten goed aan de warmte zelf. Bij een verbeterd rendement (VR) toestel wordt 83 % van de aardgas omgezet in warmte en bij een hoog rendement (HR) toestel is dit 90 %. Dit heeft naast de warmteopbrengst tevens positieve gevolgen voor het energieverbruik.

De meest voor de hand liggende plaats voor een cv-ketel is de zolder of een opbergruimte. Het kan echter ook voorkomen dat u een speciale ruimte heeft voor uw ketel. Belangrijk is echter dat de ketel uit veiligheidsoverwegingen in een vocht- vorstvrije ruimte wordt geplaatst Het is echter niet noodzakelijk om de nieuwe ketel daar te plaatsen waar de oude ketel heeft gehangen/gestaan. In verband met verbouwingen kan dit bijvoorbeeld niet meer wenselijk zijn.

Het (bij)vullen van uw CV-installatie is nodig wanneer:


– De installatie is afgetapt i.v.m. werkzaamheden of vorstgevaar.
– De kleine wijzer van de mano-thermometer beneden de 1 is gekomen. 
Voor het (bij) vullen volgt hier een instructie:

* Voor het vullen dient u de pomp uit te schakelen. Dit kan door de schakelaar om te zetten of de stekker uit het stopcontact te halen. 

* Draai alle radiatoren open en wacht 10 minuten. 

* Verbind de vulslang met de waterkraan en vul de slang met water. Dit voorkomt extra lucht bij de toevoer van uw installatie. 

* Verbind de slang met de vulkraan / aftapkraan en open deze en de waterkraan. 

* Vul de installatie tot de kleine wijzer van de mano-thermometer op 1,9 staat. Sluit dan de waterkraan en vulkraan / aftapkraan. 

* Ontlucht de radiatoren via de luchtkraantjes. Gebruik hiervoor het ontluchtingssleuteltje. 

* Na het ontluchten dient u te controleren of de kleine wijzer nog tussen de 1 en 2 staat. Zonodig kunt u de installatie nogmaals bijvullen. 

* Ontkoppel de vulslang van beide kranen en berg deze op. Dit om bacteriëncontact tussen CV-water en drinkwater te voorkomen. 

* Zet de pomp aan (of met de schakelaar of door de stekker in het stopcontact te steken) en uw installatie is weer in bedrijf

De huidige generatie toestellen zijn onderhoudsvriendelijk, maar hebben nog steeds regelmatig een inspectiebeurt en onderhoud nodig. Tijdens deze inspectie bepaalt K.B. Service wat er op dat moment echt nodig is en zal een veilig en zuinig werkend toestel achterlaten. De frequentie van het onderhoud is afhankelijk het type toestel en de voorschriften van de fabrikant. 

K.B. Service adviseert onderhoud één keer per twee jaar voor gesloten toestellen. Voor open CV-toestellen is jaarlijks onderhoud verplicht.

 

Moet er een expansievat bij mijn ketel geplaatst worden en/of zit deze in mijn ketel?

 

In de meeste ketels zit geen expansievat. Een expansievat is een onderdeel van de totale installatie zoals ook de ketel en radiatoren onderdelen zijn van de installatie. In iedere cv installatie is een expansievat noodzakelijk, dit om de drukverhoging op te vangen die plaats vindt wanneer de installatie verwarmd wordt. De plaatsing van een expansievat is dus onafhankelijk van welk merk of type ketel die er toegepast wordt.

Al ruim 20 jaar ervaring en deskundigheid

Telefoon:

06-30751775

Email:

info@kbservice.nl

Service:

24/7